De eerste week
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Bart
05 Augustus 2009 | Canada, Lacombe
Ik ben alweer een paar dagen hier in Lacombe, en het bevalt goed. Mijn vliegreis ging wat minder goed. In de 9 uur van Amsterdam naar Chicago had ik leuk gezelschap van een meid die ook naar Canada ging, maar dan naar Vancouver. Ik had een dik uur om over te stappen in chicago, maar het vliegveld daar was zo groot dat je met de trein van de eene kant naar de andere moest. En dat duurde dus net even te lang, dus mn vliegtuig gemist. De volgende ging 3,5 uur later. Uiteindelijk in Calgary aangekomen bleken mijn koffers er niet te zijn ! Wat formulieren ingevuld zodat ze de volgende dag op het bedrijf bij Lacombe afgeleverd zouden worden. Gelukkig waren er nog mensen op het vliegveld om me op te pikken. Marthijn uit Fort/zuidwolde had diezelfde dag zijn vader en broer opgepikt, zij kwamen een weekje rondkijken in Canada, dus reden we met zn 4en door de regen naar Lacombe (2,5 uur) in een dikke Ford super duty! Ik woon samen in een huis dat ongeveer 1 km. van het loonbedrijf af ligt, met Marthijn uit Nederland, Byrge uit Noorwegen, en Jeremy uit New Zealand. De eerste dagen was het wel goed weer. Toen ben ik een dagje aan het zwillen geweest met een Fendt 820, dat ging goed. Het was bij een Friese boer,Brouwer genaamd. Daar heb ik nog een beetje rondgekeken op het bedrijf, en gepraat en koffie gedronken met Brouwer. Interessant! Toen ik klaar was met zwillen en terug reed naar de shop (werkplaats)begon het ongelofelijk hard te hagelen! Ik was net terug bij de shop, maar ben in de trekker blijven zitten, als je buiten was geweest was je gewond geraakt. Ik was bang dat de ruiten kapot gingen. Maar ik dacht "zulke buien zullen wel normaal zijn hier". Dit bleek niet het geval, vorig jaar was er eenzelfde hagelstorm gweest als deze, maar in de dertig jaar daarvoor geen een. Gewassen als mais, kinola(koolzaad ??)en barley (gerst) waren helemaal geruineerd, en er zaten deuken in de daken van auto's. De dagen daarnaa was het nogal regenachtig, we hebben wat gesleuteld aan de machines, maar toen dat klaar was konden we eigenlijk niet veel doen. Vandaag de geruineerde tuin van Tom (Ludze's schoonpa) wat opgeknapt. En verder wat boodschappen gedaan en in de kantine gezeten. Volgende week schijnt het druk te worden met de oogst van de barley. Tot nu toe bevalt het me heel goed, en het is lachen met de andere jongens. Zijn er in Nederland nog bijzondere dingen gebeurd? Ik zal proberen of ik er wat foto's bij kan zetten. En ik vond het leuk dat er al reacties waren, thanks!
Bart
06 Augustus 2009 - 17:11
Hanneke:
Ha Bart!
Goed om te horen dat het daar leuk is!
Het is vandaag superheet in Nederland, heel wat anders dan bij jou dus. Waren de hagelbuien plaatselijk en is er dus nog barley over om te oogsten? 'Kinola' klinkt een beetje als 'Quinoa', kan het zijn dat ze dat bedoelen? Da's ook een soort graan, je vindt het in de natuurwinkel ;)
Heb je daar internet of moet je naar een internetcafé? Hoe ver is het eigenlijk naar het dichtstbijzijnde dorp of de dichtstbijzijnde stad?
Hanneke -
07 Augustus 2009 - 08:02
Mariska:
Heey Bart, je eerste verhaal over Canada :)
Mooi om te horen dat het je bevalt! Hopelijk blijft dit zo.
wel jammer dat je je vliegtuig had gemist maar je had denk ik ook niet kunnen bedenken dat het vliegveld zo groot was.
Ik ben benieuwd wat je de komende tijd allemaal gaat doen en zien, dus ik blijf je volgen ;)
Veel plezier de komende tijd en geniet er van! -
08 Augustus 2009 - 18:59
Noortje:
Hai Bart!
Leuk je verhaal toch nog even zelf te lezen - had het meeste al gehoord van papa en mama. Jo! je bent nu aan een andere kant van de wereld! hoe voelde t om columbus achterna te gaan? Ik heb vandaag voor het laatst gewerkt bij de bakker, en morgen gaan we al weer heel vroeg naar Taizé. Morgen komen hier de van den Brinkjes, wel jammer dat ik dat mis, maar goed. Ben benieuwd naar de nieuwe verhalen als ik weer terugkom!
Liefs,
Noortje